SanaYouYOGA

Registreer nu
Registreer nu

Yoga Bijscholing: Verdieping in Anatomie & Bewegen, deel 1

14-11-2020 Van 10:00 tot 17:00

Prijs:

€ 85,00

Locatie:

rozenstraat 2-a 8012DW Zwolle

Bijscholing met fysiotherapeute en yogadocent Manja Weijers

Zaterdag 14 november 2020 van 10.00 - 17.00 uur


Een waardevolle en inspirerende verdiepingsdag voor (aankomend) yogadocenten, waarbij onder meer in wordt gegaan op de algemene opbouw van spieren, de relaties tussen spieren onderling en hun (samen)werking in diverse yogahoudingen èn hoe je kunt omgaan met beperkingen in bewegingen.


Er wordt ingezoomd op bewegen in verschillende fysieke gebieden en de rol van (yange) yogahoudingen daarin.

Hierin staan centraal de rol van:

  • de wervelkolom
  • de heupen
  • de knieen
  • de voeten


We gaan de houdingen opbouwen vanuit de basis. Hoe ziet deze basis er uit en waarom is deze zo belangrijk.

Je gaat de verbinding vanuit deze basis voelen, waardoor je merkt dat alles met elkaar verbonden is. Deze verbinding leer je gebruiken.

Daarnaast leer je wat de verschillende houdingen voor effect hebben op je lichaam.

Je leert waar ze goed voor zijn en hoe je klachten kunt voorkomen.


Kortom: anatomie, kinesiologie en neurologie in (yange) yogahoudingen.


Het gaat er overigens niet om dat je daarbij de namen van spieren zouden moeten leren kennen, maar dat je gaat begrijpen hoe alles met elkaar samenwerkt en dat je de relaties ervaart.


Deze workshop maakt tevens deel uit van de de yogadocentenopleiding Level 1 en is ook als aparte bijscholingsdag los te boeken voor yogadocenten.
Docent Manja Weijers:

"Tijdens mijn lessen en behandelingen combineer ik altijd mijn achtergrond als yogadocent en fysiotherapeut. Ik zie het niet los van elkaar. Als therapeut vind ik het fijn om mensen te helpen en om te onderzoeken wat het lichaam nodig heeft. De zachtheid van yoga kan daarbij vaak helpen. Yoga is mijn passie. Yoga geeft me ook veel rust en ontspanning. In de yoga lessen probeer ik altijd de cursisten uit te dagen op een verantwoorde manier. Alignment en bewust bewegen vind ik erg belangrijk, maar bovenal liefde en compassie voor jezelf tijdens de les en daarbuiten." 


Annuleringsvoorwaarden

Door Gast Docent

Deel met je vrienden!

Over SanaYouYOGA

SanaYouYOGA is een frisse, professionele en persoonlijke yogastudio. Onder andere gespecialiseerd in Yoga die gebaseerd is op de principes van Critical Alignment; een praktische en eigentijdse vorm van yoga, waarin je het lichaam zo uitlijnt dat spanning kan wegvallen. Uniek in de regio en vormt de basis van de Yoga Alignment en de Medical Yoga. Deze yogavorm kan tevens verlichting brengen bij rug-, nek, en schouderklachten. Daarnaast bieden ze onder meer Yin Yoga; een toegankelijke, zachte vorm van yoga die zich vooral richt op het activeren en stimuleren van het bindweefsel. Daarnaast is het aanbod breed met een variëteit aan lessen zoals Restorative Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga. Kortom, voor elk wat wils! Naast het volgen van wekelijkse yogalessen, kun je bij SanaYouYOGA ook terecht voor een door Yoga Alliance geaccrediteerde Yogadocentenopleiding (RYT200). Sandy, eigenaar van SanaYouYOGA is E-RYT erkend docentenopleider en YACEP bij Yoga Alliance.

Bezoek de website van SanaYouYOGA

Locatie

Let op: deze locatie is een indicatie, controleer voor aanvang altijd de locatie.