SanaYouYOGA

Registreer nu
Registreer nu

Bijscholing Anatomie - Yin Yoga bij klachten & beperkingen

04-12-2020 Van 10:00 tot 17:00

Prijs:

€ 85,00

Locatie:

rozenstraat 2-a 8012DW Zwolle

BIJSCHOLING YIN YOGA BIJ KLACHTEN & BEPERKINGEN

Vrijdag 4 december 2020 van 10.00 - 17.00 uur

 

Workshop met fysiotherapeute en Yin Yogadocent Manja Weijers.


***Deze workshop maakt tevens deel uit van de Yin Yoga 1 module en is bij voldoende ruimte ook los te boeken voor geïnteresseerden en (yin) yogadocenten.***


Manja gaat onder meer in op een verdieping in de anatomie, wat je met Yin kunt doen bij Pathologische aandoeningen en leert je daar met een holistische bril naar te kijken.

 

We gaan aan de slag met compressie en rek, maar ook met pijn. 

Wat te doen als iemand in je les aangeeft dat de houding pijn doet? 

Of zich afvraagt of de houding wel goed is voor hem/haar. Weet jij dan het antwoord? 

Ook aandacht voor wat beperkt jou en jouw cursist in de houding? Waar kun je compressie voelen? Vooral in de heupen kan dit op een andere plek zijn dan je eigenlijk denkt.

 

Tijdens deze dag leer je alles over pijn, zenuwen en krijg je inzichten in hoe je je cursist het beste kunt begeleiden.


Anatomie is zo’n ontzettend groot onderwerp en je bent nooit uitgeleerd hierover. Daarnaast kun je meerdere keren hetzelfde horen en het toch telkens weer vergeten of anders interpreteren. Door je eigen anatomie te leren kennen, blijft het beter hangen, krijg je er een beeld van. Een beeld en het doen vindt je brein makkelijker om te onthouden dan alleen tekst.

Naast jouw eigen anatomie, zul je ook de verschillen van de cursisten zien, zowel praktisch als theoretisch.

 

Docent Manja Weijers

Manja is fysiotherapeut en Yin Yogadocent en verzorgt diverse workshops en bijscholingen op het gebied van Anatomie bij zowel Yin Yoga docentenopleidingen als docentenopleidingen in Yange vormen van yoga.

Het geeft Manja veel plezier om mensen hun eigen kunnen te laten ervaren. Inzichten te geven over hoe het lichaam werkt en vooral ook je eigen lichaam. Ze wordt er altijd blij van als zij een ander ook enthousiast kan maken over het menselijk lichaam!

In haar praktijk behandelt Manja heel de mens. De plek van de klacht is bijna nooit de oorzaak. Ze gaat op zoek naar de echte oorzaak. Daarvoor gebruikt ze verschillende technieken: yoga, ontspanning, adem, toegepaste kinesiologie en vooral de voeten.


Annuleringsvoorwaarden


Door Gast Docent

Deel met je vrienden!

Over SanaYouYOGA

SanaYouYOGA is een frisse, professionele en persoonlijke yogastudio. Onder andere gespecialiseerd in Yoga die gebaseerd is op de principes van Critical Alignment; een praktische en eigentijdse vorm van yoga, waarin je het lichaam zo uitlijnt dat spanning kan wegvallen. Uniek in de regio en vormt de basis van de Yoga Alignment en de Medical Yoga. Deze yogavorm kan tevens verlichting brengen bij rug-, nek, en schouderklachten. Daarnaast bieden ze onder meer Yin Yoga; een toegankelijke, zachte vorm van yoga die zich vooral richt op het activeren en stimuleren van het bindweefsel. Daarnaast is het aanbod breed met een variëteit aan lessen zoals Restorative Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga. Kortom, voor elk wat wils! Naast het volgen van wekelijkse yogalessen, kun je bij SanaYouYOGA ook terecht voor een door Yoga Alliance geaccrediteerde Yogadocentenopleiding (RYT200). Sandy, eigenaar van SanaYouYOGA is E-RYT erkend docentenopleider en YACEP bij Yoga Alliance.

Bezoek de website van SanaYouYOGA

Locatie

Let op: deze locatie is een indicatie, controleer voor aanvang altijd de locatie.